mandag 9. august 2010

Affiliate Markedsføring

Er du student, arbeidsledig eller ute etter en ekstrainntekt og har tilgang til internett så kan affiliate markedsføring være noe for deg. Affiliate markedsføring er enkelt å forstå, krever ingen forkunnskaper og kan gi en pen inntekt. Metoden er blitt svært populær over hele verden. Likevel feiler de fleste som prøver det. Grunnen til det er at det krever innsats og kunnskap for å skape suksess med enhver business modell, også denne. Ikke hopp på en fristende salgsside med "Get rich overnight"- tilbud. Disse er alltid lureri. Seriøse affiliate programmer tilbys av selskaper som Sony, Nordicbet, Adidas, Wealthy Affiliate og mange fler. Er du interessert å stå på for å skape inntekt ved hjelp av internett kan denne modellen være verdt et forsøk. Jeg selv tjener meg ikke rik, men har en grei biinntekt ved hjelp av Affiliate markedsføring. Man kan starte med det uten utgifter.



Slik fungerer Affiliate Markedsføring

Når du melder deg inn i et selskaps affiliate program mottar du en link som leder til en nettside. Denne nettsiden tilbyr et eller flere produkter/ tjenester. Hver gang noen klikker på din link og gjennomfører et kjøp, vil du belønnes med alt fra 5-75% av salget. Oppgaven din blir da å lede mest mulig trafikk til denne linken. Det kan du gjøre på mange måter. De vanligste er ved hjelp av din egen nettside, blogg, ved å skrive artikler eller med ppc.









1. Kunde søker etter et produkt på internett via Google, Yahoo eller andre søkemotorer.
2. Kunden oppdager din annonse (eller blogg/ hjemmeside), og klikker på din affiliate link som leder til produktet (på selgers hjemmeside).
3. Kunden kjøper produktet, og du blir som affiliate automatisk belønnet med en pengeutbetaling (alt fra 5-75%), som takk for å ha ledet kunden til akkurat denne selgeren.


Hos Clickbank, Commissionjunction og Linkshare finner man 10 000 vis av selskaper som tilbyr deg affiliate programmer gratis. Disse tre sidene er samlesider for selskaper som selger forskjellige produkter og tilbyr et affiliate program. Tips: Finn en nisje som er populær og uten altfor høy konkurranse.


Eksempel.
Når jeg meldte meg inn i Wealthy Affiliate ble mine affiliate linker opprettet. Dette er linkene jeg bruker til å selge produktet deres. Disse linkene inneholder en kode som forteller de hvem som har sendt kunden og dermed skal belønnes ved salg. Når en besøkende til Wealthy Affiliate kommer via min affiliate link og gjennomfører et kjøp, mottar jeg så automatisk 50% provisjon av salget.
Fordelen med et selskap som WA, i tillegg til at de leverer ypperste kvalitet, er at de tilbyr et medlemskap, noe som fører til utbetaling en gang i måneden. Du får altså betalt hver gang medlemmene du har referert betaler sin medlemsavgift. Er du en aktiv blogger eller driver egne nettsider om spesifikke temaer kan det også fungere bra med "vanlige" gratis affiliate programmer som du finner hos Clickbank, Commissionjunction og Linkshare.


Komme i gang med Affiliate Markedsføring
Om du er ute etter en rask måte å tjene masse penger på uten innsats, så bare lukk denne siden med en gang og prøv poker, tipping eller noe annet. For å skape seg en stabil inntekt på internett kreves det, som i andre bransjer, at man først lærer seg det grunnleggende. Sett derfor av litt tid til å lære før du setter i gang. Du kan finne enorme mengder nyttig informasjon helt gratis på internett. Den beste og mest oppdaterte informasjonen koster imidlertid penger. Har du ambisjoner og et budsjett å bruke, slik som meg, vil du i lengden tjene på å investere i de riktige ressursene. Jeg har investert i en del e-bøker, noen uvurderlige og andre var bortkastede penger. Det som har gitt klart mest igjen for pengene har vært Wealthy Affiliate. I takt med ny lærdom opplevde jeg etterhvert at jeg faktisk begynte å tjene penger. Skal du satse på å tjene til livets opphold må du som i alle yrker investere litt først. Du trenger imidlertid ikke noe budsjett for å tjene penger med affiliate markedsføring. Har du en blogg, nettside eller er flink å skrive artikler kan du bruke en av de tre nettsidene som er linket i bunnen av denne siden til å finne gratis affiliate programmer. Du må gjerne bruke adsense som mange andre men de betaler veldig lite. Linker til produkter som er relevant til innholdet i din blogg vil gi mye større avkastning.











Sony og Nordicbet tilbyr Affiliate Markedsføring
Eksempler på kjente selskaper som tilbyr affiliate programmer er Sony, Nordicbet, Casio, Adidas, Wealthy Affiliate og tusenvis av andre. Affiliate Markedsføring er ikke helt ulikt vanlig arbeid der du går på jobb og sørger for at selskapet du representerer tjener penger. Forskjellen er at med affiliate markedsføring er du din egen sjef, du velger når du vil arbeide og du jobber så mye og så ofte som du selv ønsker. Internett er ditt kontor og du kan representere så mange affiliate selskaper som du selv ønsker. Det er ingen grenser for hvor mye man kan tjene på affiliate markedsføring. Man trenger ikke egen hjemmeside, blogg, eller å være ekspert på verken markedsføring eller internett for å starte som affiliate. Det man trenger er tid og et ønske om å lære. Affiliate markedsføring foregår kun på internett.




Linker:


Wealthy Affiliate
Clickbank
Linkshare
Commission Junction

1 kommentar: